Jeżyna zasobna jest w wiele składników odżywczych, witamin i związków mineralnych. Jeżyny dostarczają mnóstwo potasu, dlatego są szczególnie polecane osobom z podwyższonym ciśnieniem tętniczym oraz z chorobami serca. Wysoka zawartość żelaza jest szczególnie korzystna dla osób cierpiących na anemię, dzieci, kobiet ciężarnych, karmiących, wegetarian. Jeżyny są także źródłem wapnia, który pozytywnie wpływa na stan kośćca, prawidłowego przewodzenia bodźców w mózgu i sercu. Zawartość witaminy C korzystnie wpływa na pracę układu odpornościowego. Jeżyny mają niski indeks glikemiczny i zawierają błonnik roślinny.
J
eżyna skład- sok z owoców jeżyn 100%
J
eżyna stosowanie - dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.
Jeżyna ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 30 dni od otwarcia.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania lub
skontaktuj się z lekarzem bądź farmaceutą. Nie stosuj po upływie daty
minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.