Jagody goji to owoce, których działanie i właściwości lecznicze są wykorzystywane w medycynie naturalnej krajów azjatyckich od ponad 2500 lat. Zalecane są m.in. w leczeniu reumatyzmu i przy spadku odporności. Dieta wzbogacona w te owoce ma pomóc także wyregulować pracę serca, ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu i cukru. Jagody goji są bardzo dobrym źródłem białka, w skład którego wchodzi aż 18 aminokwasów. Ponadto zawierają węglowodany i tłuszcze, w tym 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-6, odpowiedzialnych za wytwarzanie hormonów, właściwą pracę mózgu i układu nerwowego. Ponadto są źródłem wielu witamin (m.in. C, B1, B2, B6 oraz E) i składników mineralnych (m.in. fosfor, wapń, żelazo, miedź, cynk, selen), a także karotenoidów, związków polifenolowych, wśród których najliczniejszą grupę stanowią flawonoidy. Jednak za najcenniejszy składnik jagód goji uważa się rozpuszczalny w wodzie bioaktywny kompleks polisacharydowy LBP. Wyniki wielu badań wskazują na jego działanie stymulujące układ odpornościowy, właściwości przeciwutleniające, a przede wszystkim przeciwnowotworowe. Jagody GOJI to również doskonałe źródło zeaksantyny – przeciwutleniacza, który może chronić oczy przed szkodliwym działaniem ostrego światła, takiego jak chociażby promieniowanie UV. Działanie tego przeciwutleniacza wspomaga luteina, która zapewnia poprawę komfortu widzenia i zmniejsza ryzyko wystąpienia katarakty oraz – związanego z wiekiem – zwyrodnienia plamki żółtej.
100% SOK Z OWOCÓW GOJI Sposób użycia: Sok można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym.
100% SOK Z OWOCÓW GOJI Skład: Sok z owoców goji
100% SOK Z OWOCÓW GOJI Przechowywanie: przechowywać w temp. do 25oC, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 30 dni.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wymieszać zawartość butelki.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania lub
skontaktuj się z lekarzem bądź farmaceutą. Nie stosuj po upływie daty
minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.