KIMA: IWAN CZAJ- IVAN TEA- SYBERYJSKI NAPÓJ
Iwan Czaj, Russian tea, Koporsky tea to herbatka z fermentowanych liści wierzbówki kiprzycy, w przeszłości była drugim towarem eksportowym carskiej Rosji – po rabarbarze, przed konopiami, futrami i złotem. Nazwa Koporsky tea, koporski czaj, koporska herbatka pochodzi od miasteczka Koporie, niedaleko Petersburga. To tam założono pierwsze wytwórnie herbatki. Okolica obfitowała w surowiec. Liście poddawano procesowi fermentacji, suszono, pakowano i rozsyłano po świecie. Zyskała wielu zwolenników.
KIMA: IWAN CZAJ- IVAN TEA- SYBERYJSKI NAPÓJ - DZIAŁANIE
Źródło karotenu, witaminy C, B, żelaza, miedzi, manganu, zawiera 20% tanin, bioflawonoidy, pektyny. Jest zdrowa i pyszna.
Herbatka zapobiega przerostowi gruczołu krokowego, łysieniu adrogennemu, nadmiernej keratynizacji naskórka, wzmacnia włosy, poprawia wydolność układu odpornościowego, likwiduje ból głowy, zmniejsza ciśnienie krwi, uspokaja, oczyszcza krew z toksyn, pomaga likwidować skutki przejedzenia i nadużywania alkoholu, działa przeciwzapalnie.
KIMA: IWAN CZAJ- IVAN TEA- SYBERYJSKI NAPÓJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Czajnik ceramiczny wyparzyć wodą, na pół litra wody odmierzyć 2-3 łyżeczki herbaty IWAN CZAJ, wsypać do czajnika i zalać wrzątkiem, zaparzać 10 minut, po czym można dolać wody, odczekać 10 minut i gotowe.
Herbatę Iwan Czaj można zaparzać nawet pięciokrotnie.
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania lub skontaktuj się z lekarzem bądź farmaceutą. Nie stosuj po upływie terminu ważności podanego na opakowaniu.